Het Plan Galant, maatregelen die een aanslag zijn op uw vervoer en uw portefeuille

donderdag 8 oktober 2015

Zou u uw facturen nog kunnen terugbetalen én u nog extraatjes kunnen veroorloven indien uw inkomen met 20% zou verminderen? Neen, niemand kan meer met minder… En dat is nochtans wat Minister Galant van de Belgische Spoorwegen verwacht.

160.000 extra zitplaatsen (tegen 2030 !!), dringende vernieuwing van de infrastructuur en bijkomende extra’s zoals veiligheidspoortjes in 80% van de stations, Wi-Fi in de trein,… Het zijn verleidelijke intenties die deel uitmaken van een publiciteitsplan. Het is echter onmogelijk om dit te realiseren met de 3 miljard besparingen die de regering Michel I aan de Belgische Spoorwegen heeft opgelegd.

Beste reiziger, de regering rekent op u: u zal meer moeten betalen voor minder dienstverlening, ticketprijzen zullen stijgen, ‘niet-rendabele’ treinen zullen worden afgeschaft of worden vervangen door een bus, vooral in landelijke gebieden.

Dit laatste werd door de NMBS al getest. De trein wordt vervangen door een bus, die er twee keer langer over doet en na een jaar…wordt de bus afgeschaft! Op het einde van de rit beschikt u noch over trein noch over bus. Dat is het nieuwe mobiliteitsbeleid dat op u wacht.

 

Is het dat wat u wil?
Neen, aarzel geen minuut langer en teken de petitie.